snor och mycket hopprep

Morsning korsning!

Tänkte bara lite snabbt beta igenom information om att jag jobbat som dagisfröken de senaste dagarna, och idag  insåg jag..hur gammal jag var! Jag vet inte om det bara är såhär i Åre (där alla är besatta av att äga så många iphones som möjligt. Det är nästan så att telefonen är fastknuten i navelsträngen när ungen ploppar ut ur morsan) men när jag var mitt i min berättelse om när jag var "lite yngre" och pappa glömde oss på dagis, avbryter Milla (5 år) mig och utbrister "MEN VARFÖR SMS:ADE ELLER RINGDE DU INTE HONOM DÅ?". När jag då skamset fick börja svaret med ett "jo du förstår..på min tid..etc" så kände jag ilningarna i min rygg. Har världen utvecklats så fort? När jag var 5 år visste jag knappt vad en hemtelefon var.


Nåja, över till något annat som jag blivit så fruktansvärt trött på de senaste veckorna!:

Det svenska språket är ju något vi vuxit upp med, och nu talar jag då om personer med svenskt ursprung och som är födda här. Hur fan kan man vara så dålig på att uttrycka sig och stava?! Jag kan förstås slarva eller använda töntiga slangord när jag vill larva mig eller när jag inte anser att det är allt för viktigt att budskapet kommer fram i det jag skriver om. Men när man ska skriva tex ett inlägg på sin blogg/twitter kan jag inte med all hjälp i världen förstå hur man inte kan vilja använda sig av en korrekt svenska. Såg ett blogginlägg om mobbning och även om hur vi svenskar missanvänder ord som "blatte,svennejävel, hora etc", ord som jag personligen inte kan relatera till. Men personen i fråga som tar upp detta, skriver en svenska som jag inte ens kan ta seriöst. Det blir bara fiasko av hela inläggen. En så seriös grej som mobbning blir i mitt huvud komiskt när en människa vill diskutera och inte kan sitt modersmål.

Jag vill inte påstå att jag är ett svenskt uppslagsverk, för jag kan själv vara osäker på vissa ords betydelse eller svåra stavningar. Men då har jag en perfekt lösning på det hela---> google. Det är inte svårare än att nyttja denna fina uppfinning (internet) för att se hur ordet stavas, och har du tur kan du få en förklaring på vad ordet innebär! Se om du kan komma på en synonym om inte annat! Men se för gudarnas skull till att använda dig/er av en korrekt svenska. Det är de enda krav jag har på mina fina medmänniskor!


DYSLEKTIKER BEHÖVER INTE BLI LEDSNA,NI FÅR DISPANS!

Mvh Unni! (ni får gärna ringa om ni vill ha lite stöd på numret 072-2180846. För all del,ta för er!)




Jag vet vem jag är när jag är hos dig

Det tar ett tag för mig,jag kanske glömmer hur man gör.
Sist var himlen vit som papper ovanför.

Men jag har slutat säga nej och nu ska jag göra vad jag kan.
Jag ska riva mina murar tills vi ser varann.

Jag har aldrig fått ihop modell och verklighet.
Jag tankar nya tankar,men långsamt som du vet.

Så jag lovar ingenting,jag säger hellre förlåt.
Vi ska va dom vi vill vara hellre nu än efteråt.

Jag har inte sagt till nån att du blev kvar här igår.
Fast det är svårt att hålla tyst när alla frågar hur det går.

Jag vet vem jag är när jag är hos dig.

RSS 2.0